La pluja no va aigualir la festa: A Cornellà, segon 4de7 de la història dels Brivalls

Els Brivalls de Cornudella van fer un pas més ahir a Cornellà en aconseguir el segon 4de7 de la seva història. Els castellers del Priorat es van desplaçar al cornellalenc barri del Pedró en un autocar -s’estrenava aquest mitjà de transport- i els que no hi van caber ho van fer en vehicles particulars. En total, al voltant d’un centenar de camises van fer que aquesta sortida fos una de les més nombroses de la colla castellera. Hi havien ganes, moltes ganes, de fer una bona actuació a Cornellà. Per ser el primer desplaçament “llarg” de la colla, i per reivindicar que en el món dels castells no haurien d’existir places petites ni barris aïllats.

Puntualment a les 11 del matí, els Brivalls arribaven al local dels Castellers de Cornellà, amfitrions de la diada. Des d’aquest lloc, a les 11’30 tal i com estava previst, les colles van sortir en comitiva i al pas de les gralles cap a la Plaça Pallars, on s’havia de realitzar l’actuació castellera. Però en arribar a la plaça havia començat a ploure. No era cap sorpresa, donat que totes les previsions pronosticaven pluja per avui. Aquí és on s’agraeix el bon fer de la colla amfitriona, donat que en vistes de l’aiguat, havia tingut la precaució de reservar un pavelló al Poliesportiu can Carbonell, molt proper a la plaça, que va evitar la segura suspensió de la jornada castellera.

Així, amb pràcticament només 10 minuts de retard sobre l’hora prevista, i a l’aixopluc de la forta pluja que queia a l’exterior, va començar la diada. Aquesta va ser, almenys pels Brivalls, la primera actuació castellera sota cobert. Un element més que restarà en el record d’aquest dia.

La diada va començar amb pilars simultanis de les tres colles (Pde4 Brivalls i Castellers de Solsona i 2 Pde4 Castellers de Cornellà). A continuació, Cornellà va obrir amb 5de7, i seguidament va tocar torn als Brivalls, que van començar amb un 2de6, que va resultar ser el sisè 2de6 descarregat consecutiu. D’aquest castell depenia la diada dels Brivalls, ja que si s’aconseguia descarregar bé, havia de donar confiança per tirar el 4de7 en la següent ronda. I així va ser. Després de desmuntar un peu, a la segona van sonar les gralles i els prioratins van descarregar el castell, amb treball però sense perillar la seva finalització. Aquest ha estat, ni més ni menys, el segon castell de 7 descarregat de la història dels Brivalls, fet que va provocar la lògica alegria dels castellers.

Segon 4de7 de la història dels Brivalls, ahir a Cornellà. Foto: Elisabet Josa.

Seguint el guió previst, amb el 4de7 descarregat els Brivalls van atacar el 3de7, que porten assajant fa mesos al seu local. Era la primera vegada -en aquesta nova etapa dels Brivalls- que s’intentava aquest castell en una plaça, per tant hi havia molta expectació i calma tensa pel que podia passar. A ningú se li escapa que aquest castell és una “espineta” clavada en els cors Brivalls, des que es va carregar a la Plaça de la Vila de Cornudella fa més de trenta anys -l’1 de novembre de 1982-. No es va poder descarregar mai, donat que els Brivalls van plegar tres anys després sense haver-ho aconseguit.

Ahir a Cornellà, en el primer intent i amb dosos col·locats i el castell força estable, es va desmuntar per que la canalla relliscava al pis de terços. Ràpidament es va fer un segon intent. Aquesta vegada, però, el castell pujava inestable i el Cap de Colla ho va tirar enrere. En definitiva, però, dos bons intents i molt bones sensacions, que pronostiquen que el 3de7 està a l’abast i “l’espineta” pot tenir els dies comptats si els Brivalls continuen amb el bon ritme que porten.

Ricard Obradors, emocionat, s’estrenava com a terç en el Pilar de 5 dels Brivalls. Foto: Elisabet Josa.

En tercera ronda els Brivalls van descarregar un Pilar de 5 -el quart de la temporada-, que en aquesta ocasió estrenava terç, Ricard Obradors “Ravassó”, que en acabar, emocionat, va ser felicitat i mantejat pels companys.

En definitiva, el Cap de Colla Sisco Martinez qualifica aquesta diada de “espectacular. Hem fet el nostre segon 4de7 lluny de casa, hem estrenat terç al pilar de 5 i hem fet dues molt bones proves del 3de7. N’hi ha per estar molt orgullosos. Cal continuar treballant així i no tardarem en tenir més jornades històriques”.

Una gran sortida a Cornellà.

.

Recull fotogràfic de la diada. Fotos: Elisabet Josa.

Resum de la jornada (webcasteller)

Castellers de Cornellà Pde4, Pde4, 5de7, 4de7a(id), 4de7a, 4de7, Pde5, Pde4
Brivalls de Cornudella 2de6, 4de7, 3de7(id), 3de7(id), Pde5
Castellers de Solsona 3de6

Si vols fer algun comentari, utilitza aquest formulari.