La Jove dels Xiquets de Tarragona dóna la benvinguda als Brivalls en una emotiva diada (Tarragona21.com)

Cornudella de Montsant ha viscut avui una jornada emotiva amb la celebració de la primera Diada castellera en dècades. Ha estat el bateig de foc de la nova colla castellera acabada de crear i oficialment reconeguda, els Brivalls de Cornudella (1)

La Colla Jove dels Xiquets de Tarragona ha volgut acompanyar-los i de fet, s’han convertit en els seus padrins. S’ha tancat així el cercle que es va iniciar en 1979, quan Els Brivalls, que aleshores tenien quatre anys de vida, van apadrinar la Jove, que aleshores encara no tenia camisa. Avui ha passat a l’inrevés. Els Brivalls van desaparèixer en 1986 i ara han tornat a renéixer.

La Jove ha dut unes 250 persones a Cornudella, donant així una resposta molt satisfactòria als cornudellencs que han vist el seu poble ple de samarretes color lila desfilant amunt i avall.

2013 04 21 diada castellera cornudella4
La plaça de la Vila presentava un gran ambient. Foto: Carles X. Cabós.

Ja a la plaça de la Vila, allà on en 1982 l’anterior colla dels Brivalls va aixecar el mític 3 de 7, la Jove ha fet castells de set: un 3 de 7, un 4 de 7, un 5 de 7 i un 4 de 7 amb agulla. Tots ells, carregats i descarregats. La Jove ha rematat la feina amb un 3 de 7 i a continuació ha vingut el moment emotiu, quan les dues colles han aixecat sengles pilars, de quatre la de Cornudella i de cinc la de Tarragona. Tres pilars de quatre simultanis de la Jove han tancat la jornada.

2013 04 21 diada castellera cornudella2
La Colla Jove dels Xiquets de Tarragona a la plaça de la Vila. Foto: Carles X. Cabós.
2013 04 21 diada castellera cornudella3
Pilars conjunts. Foto: Carles X. Cabós.

Aquesta, però havia arrencat abans a la sala d’actes de l’Ajuntament quan sota la presidència de l’alcalde, Josep Maria Castan, s’ha presentat el nou escut dels Brivalls, que recull la imatge castellera de l’anterior colla del mateix nom –que va existir entre 1975 i 1986- i hi afegeix el perfil de la comarca del Priorat i els colors de la senyera.

delcamp foto1
Presentació del nou escut. Foto: Montserrat Solà.

L’alcalde ha recordat que la colla local és l’única que existeix i ha existit a la comarca i també que el proper 18 de maig es presentarà un llibre de la colla, obra de Salvador Palomar, David pallejà i Alba Corbalan i editat per Carrutxa.

La diada ha acabat amb un multitudinari dinar de germanor, on han pres part les dues colles, que han aportat 400 comensals.

2013 04 21 diada castellera cornudella 13
Dinar de colles. Foto: Carles X. Cabós.

(1) vía La Jove dels Xiquets de Tarragona dóna la benvinguda a la nova colla dels Brivalls de Cornudella en una emotiva diada | TARRAGONA 21.

Si vols fer algun comentari, utilitza aquest formulari.