Gran remuntada i espectacular traca final dels Brivalls a la III Trobada de colles del sud

Els prioratins van començar la diada, enguany celebrada a Vila-seca, amb dos intents desmuntats de 3de7 i van acabar-la fent la millor actuació de la seva història

Els Brivalls de Cornudella van experimentar ahir un intens contrast d’emocions i sensacions a la III Trobada de les colles del sud. L’escenari, la plaça Miquel Martí i Pol de Vila-seca, i els protagonistes, els Brivalls de Cornudella, Castellers de Sant Pere i Sant Pau, Castellers de Tortosa, Torraires de Montblanc, Xics Caleros, Xiqüelos i Xiqüeles del Delta, Xiquets d’Alcover, Xiquets de Cambrils i els amfitrions, els Xiquets de Vila-seca.

Els del Priorat arribaven al municipi del Tarragonès conscients que aquesta era l’última diada de la temporada, i per tant, la darrera oportunitat d’escometre alguns objectius que enguany s’han resistit més del compte. Amb aquest esperit, van plantejar una diada de màxims, amb la idea inicial de portar a la plaça els millors castells del repertori Brivall, el 3de7, el 4de7 i un inèdit 4de7 amb agulla.

Els Brivalls van obrir el seu torn amb el 3de7, un castell estrenat fa dos anys, i que la temporada 2015 es va descarregar fins a set vegades. Enguany, però, els del Priorat arribaven al final del curs casteller sense haver-lo pogut completar ni una sola vegada. En aquest sentit, doncs, l’aposta de sortir amb aquest castell era relativament arriscada, però qui no s’arrisca no pisca. En aquesta primera oportunitat, però, la jugada no va sortir com s’esperava. El castell va pujar molt bé, però va quedar en intent desmuntat per indecisions de la canalla en l’últim moment.

En la següent ronda es va tornar a atacar per segona vegada el 3de7. El resultat va ser el mateix que en la primera, per idèntics motius. A aquelles alçades de diada, totes les colles ja havien descarregat almenys un castell, la gran majoria dos. Els Brivalls, juntament amb els Xiqüelos i Xiqüeles del Delta eren les úniques colles que encara no n’havien completat cap. Definitivament, la diada no començava bé pels prioratins.

En aquest moment crucial, la tècnica va fer un canvi de plans per aixecar la moral: deixar aparcat el 3de7, descartar el 4de7 amb agulla i anar al segur, baixant el llistó el mínim possible. El següent castell dels Brivalls va ser el 2de6, una construcció que dominen i que no podia fallar. I no ho va fer. El 2de6 es va descarregar sense problemes, i a partir d’aquí la diada va fer un gir radical per als castellers del Priorat.

Brivalls
El 4de7 dels Brivalls a Vila-seva va ser el tercer de la temporada. Foto: Helena Miró

Amb ànims renovats, va arribar el torn del 4de7. A diferència del 3de7, el 4de7 ja s’havia completat en dues ocasions aquesta temporada. I ahir a Vila-seca es va tornar a descarregar per tercera vegada. La consecució d’aquest castell va tenir un efecte moral molt important de cara a afrontar la següent ronda, en la qual els Brivalls tornarien a insistir per tercera vegada amb el 3de7. Com s’acostuma a dir, a la tercera va la vençuda. Aquesta vegada, el refranyer popular no va fallar: 3de7 descarregat, moral pels núvols i la millor diada de la temporada a la butxaca.

Brivalls
Els Brivalls van aconseguir descarregar el primer 3de7 de la temporada. Foto: Eli Josa

La remuntada estava servida. D’un començament desesperançador s’havia passat a la millor diada de la temporada. Però això no és tot. Els prioratins van finalitzar la III Trobada de les colles del sud i la temporada 2016 amb un Pilar de 5 i dos Pilars de 4 simultanis (Vano de 5). I això significa una nova fita, la millor actuació de la història dels Brivalls de Cornudella. Els prioratins van començar malament, però no van perdre mai la fe. I la fe, diuen, mou muntanyes.

Brivalls Vano de 5
Aquest Vano de 5 va posar el punt i final a la temporada dels Brivalls. Foto: Helena Miró

Si vols fer algun comentari, utilitza aquest formulari.