Els nous Brivalls guanyen la camisa a la Figuera amb els primers castells de 6

Els nous Brivalls guanyen la camisa a la Figuera amb els primers castells de 6 (1)

10 d’agost. El dia començava a les 10 del matí al lloc habitual de trobada. La gent anava arribant puntual a la cita. Mocadors, samarretes blaves i els nervis previs habituals a tota diada important. L’emoció es palpava de bon matí a Cornudella abans de marxar. De camí cap a La Figuera, parada a Poboleda a recollir més Brivalls disposats a passar un gran dia.

Després d’una estona de viatge vam arribar a La Figuera. La marea blava de la nostra colla i les camises dels Xiquets del Serrallo omplien molts carrers del poble.

Toc de gralles i timbal. Comença la Diada. Dos pilars de quatre simultanis, un de cada colla, serveixen de punt de partida. A continuació els Brivalls vam anar a pel 4 de 6 i el 3 de 6, tots dos castells descarregats. Els primers castells de 6 de la nova colla, construccions que vam aconseguir després de mesos d’esforç i assaig de tota la colla.

Per acabar d’arrodonir el dia, va arribar el torn del pilar de 5. Després d’haver fet més d’un pilar de 4 net a l’assaig es va creure que era el moment d’intentar-ho. El pilar de 5 va passar de ser un somni a ser una realitat. Quan la valenta enxaneta feia l’aleta i es descarregava el pilar, un cúmul de sensacions i sobretot l’orgull de tot un poble va recórrer la petita plaça de La Figuera. Potser aquestes sensacions i pensaments s’assemblaven molt als que es van sentir amb l’aleta del 3 de 7 de 1982. Sigui com sigui, sense cap mena de dubte, satisfacció i felicitat davant d’una gran actuació que s’ha convertit ja en l’autèntic debut dels Brivalls.

Per cloure, volem agrair la invitació dels Xiquets del Serrallo i la seva col·laboració fent mans a les pinyes dels Brivalls. I indubtablement a totes les persones que dia rere dia feu gran aquesta colla. Hem fet història i en podem continuar fent.

4de6 dels Brivalls a La Figuera. Foto: Ricard Sentís

+ Fotos:

brivalls mariajansc3a04
La Figuera va veure elprimer pilar de 5 de la història dels Brivalls. Foto: Maria Jansà.
Pilars conjunts. Foto: Ricard Sentís.
Pilar dels Xiquets del Serrallo davant l’Ajuntament. Foto: Ricard Sentís.

Vídeo de la Diada (Brivalls de Cornudella):

(1) Notícia original: http://brivallsdecornudella.wordpress.com/

Si vols fer algun comentari, utilitza aquest formulari.