Els nous Brivalls tiren amunt

Els Brivalls de Cornudella han descarregat el seu primer castell de 7, el 4de7. La colla refundada l’any 2012 va coronar el 3de7 l’any 1982 en un moment històric pel món casteller. Els del Priorat, única colla d’aquesta comarca, van estar actius entre el 1976 i el 1985. Després de més de dues dècades amb l’activitat aturada han reemprés l’ofici casteller amb ganes. En poc temps, han recuperat el 2de6 i han sumat el pilar de 5 i el 4de7.

La colla de la camisa blava està superant les marques de la seva etapa antecessora. Els Brivalls (1976-1985) van coronar el 3de7 un sol cop, el darrer que van provar. Prèviament, l’havien intentar en set ocasions més, un d’ells desmuntat. El primer intent data del 1977. En aquell període també van arribar a provar en cinc ocasions el pilar de 5, sense èxit. Si que van reeixir amb el 2de6 que van alçar una trentena de vegades.

En l’actualitat ja porten cinc pilars de 5, quatre d’aquests descarregats. També han fet tres 2de6 i el 4de7 estrenat en la recent Festa Major de Cornudella de Montsant, on els Xiquets de Reus van dur el 2de8f, el primer castell folrat descarregat al Priorat.

El cap de colla, Sisco Martinez, ha explicat que l’evolució des de la refundació “ha estat intensa, més que ràpida”. Amb molt de treball i esforç per part de tots els membres. “Tot i que tots volíem un castell de 7 no era pas la nostra prioritat a l’inici de temporada”. Assegura que el futur dependrà del grau d’implicació de la gent de Cornudella i de la comarca. “Cal ser un gruix de gent important per créixer, però també hem de tocar de peus a terra. Sí que hem descarregat el 4d7, però queda molta feina a fer per tal de consolidar-lo”.

El cap del Brivalls reconeix que a Cornudella costa perquè no tens tanta facilitat d’atreure un gruix important de gent, però, “com tota feina ben feta obté la seva recompensa, i nosaltres a una escala molt inferior a la d’altres colles, mica en mica cada cop augmentem el nombre de castellers”. La colla actual està superant els registres de la passada etapa, de la que se’n senten hereus. “Som els Brivalls de Cornudella, la colla castellera del Priorat. El nostre referent són els antics Brivalls i així els anomenem, també conservem el mateix color de camisa, i ens sentim orgullosos que ens identifiqueu amb ells”.

Diades amb castell de 7 dels Brivalls:

01.11.1982.-  3de7c, 2de6, 5de6, 2iPde5
24.08.2014.-  3de6a, 4de7, 2de6, Pde5

Article original de: http://revistacastells.cat/index.php/2014/08/els-nous-brivalls-tiren-amunt/

Si vols fer algun comentari, utilitza aquest formulari.