Els Brivalls repeteixen per tercera vegada la seva millor actuació

Gran tarda de castells la celebrada a Cornudella de Montsant el passat diumenge, dins els actes de la Festa Major que tot just es va acabar ahir dilluns a la nit. Els Brivalls van actuar a la plaça de la Vila de la localitat, plena com molt poques vegades al llarg de tot l’any, acompanyats dels padrins, els Xiquets de Reus, els Castellers de Sant Pere i Sant Pau i els Xiquets d’Alcover.

Com en les grans ocasions, els Brivalls es van concentrar abans de l’actuació al seu local, el teatre Íntim, des d’on van sortir en cercavila, encapçalats pels grallers, en direcció a la plaça de la Vila.

A dos quarts de set de la tarda, els Brivalls obrien plaça amb el seu castell màxim fins la data, el 3d7. Una estructura que havien consolidat a assaig i que servia per sortir amb confiança a plaça. El castell va estar parat en tot moment i no va patir. Aquest ha estat el quart 3de7 descarregat assolit per la colla, tres dels quals aquesta temporada, el darrer el passat dissabte 8 d’agost a la Figuera. El 3d7 és un castell que els Brivalls van assolir per primera vegada el 2 de novembre de l’any passat a Cornudella, en la diada de la colla; poc a poc i a força de tenacitat -i molts assajos- ha anat evolucionant i millorant, i el resultat és que ahir es va descarregar amb una seguretat que probablement encara no s’havia vist en les anteriors ocasions.
.

En la segona ronda, va ser torn del 4d7 dels del Priorat. Un castell que van estrenar ara fa un any en la mateixa diada. En aquest cas l’estructura va haver de treballar molt més en comparació amb el 3d7 vist en la primera ronda, i fins i tot en comparació amb els darrers 4d7, que els Brivalls venien completant amb molta solvència. Un dels segons es va asseure i un dels terços va haver de treballar per corregir i estabilitzar el castell. Tot i l’imprevist el castell es va poder descarregar convertint-se en el vuitè 4de7 dels Brivalls, tres dels quals en la present temporada.

Pilars de comiat dels Brivalls. Foto: Jean Segovia Menor / Facebook.
Pilars de comiat dels Brivalls. Foto: Jean Segovia Menor / Facebook.

La tercera i última ronda la plaça de Cornudella va poder veure un esplèndid 2d6 dels Brivalls, un castell que ja porten descarregant setze vegades consecutivament. A la baixada dels segons la pinya va cridar: «un pis més, un pis més!». Els crits van tenir resposta per part del president, que va reclamar que si tots els de plaça anaven a assaig, es podria fer un intent aviat, probablement de 2d7.

A la ronda de pilars els Brivalls van descarregar el pd5 i tres pd4.

La propera actuació dels Brivalls serà a Barcelona el dissabte 29 d’agost, amb els Castellers de Barcelona, davant la Catedral de la capital catalana.

Si vols fer algun comentari, utilitza aquest formulari.