Els Brivalls de Cornudella protagonitzen el calendari 2013 de Carrutxa (Montse Solà – Carrutxa)

Presentació a Cornudella, el proper 23 de desembre, a la 1 del migdia (sala d’actes de l’ajuntament)

Amb el títol Deu anys de fotografies de castells al Priorat, Carrutxa ha impulsat un calendari per al 2013 amb imatges de l’única colla castellera que ha existit a la comarca: els Brivalls de Cornudella. Creada l’any 1976, es va mantenir en actiu fins a mitjan 1985. Els Brivalls van assolir l’1 de novembre de 1982 el seu sostre casteller, el 3 de 7, i al llarg de la seva existència van mantenir la implicació constant de fins a una seixantena de persones.

Aquest calendari mostra algunes fotografies de l’exposició Brivalls de Cornudella: una dècada de castells al Priorat, presentada a la població durant els actes d’homenatge a la colla i que principalment provenen del Fons Brivalls dipositat a l’Arxiu Municipal de Cornudella. Aquestes imatges es complementen amb d’altres aplegades per Carrutxa, ja que cal pensar que durant prop de deu anys, les construccions dels Brivalls de Cornudella van quedar fixades en moltes imatges domèstiques o en les que la colla va encarregar a professionals vinculats al poble, com ara Wifred Casas, que tenia un establiment de fotografia a Reus.

Enguany, malgrat l’esforç econòmic que suposa per l’entitat editar-lo, aquesta continua sent una aposta de Carrutxa pel treball al territori i en xarxa amb les iniciatives locals. El calendari 2013 compta amb la col·laboració dels Amics dels Brivalls, col·lectiu de la població de Cornudella que promou els actes d’homenatge de la colla durant aquest 2012-2013, i amb el suport de l’Ajuntament de Cornudella i del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

L’acte de presentació pública es farà el proper 23 de desembre a la 1 del migdia, a la sala d’actes de l’Ajuntament de Cornudella.  El calendari es pot adquirir al preu de 6 € a l’Estanc de Cornudella de Montsant, a la llibreria Gaudí de Reus  o a la seu de l’entitat (correu@carrutxa.cat).

Portada del calendari.

Font de la notícia: Montserrat Solà. Publicat a CornudellaBlog: 19/12/2012

Si vols fer algun comentari, utilitza aquest formulari.