Els Brivalls de Cornudella podrien fer-se realitat en un futur imminent.

2012 11 01 brivalls commemoracio
Commemoració del 30è aniversari del 3 de 7, l’1 de novembre de 2012. Foto: Eli Josa.

L’1 de novembre de l’any passat va tenir lloc a Cornudella la commemoració del 30è aniversari de la fita més important de la història dels Brivalls. L’1 de novembre de 1982 (l’1de novembre és la data en què se celebrava la diada de la colla), els Brivalls de Cornudella van carregar un 3 de 7 a la plaça de la Vila de Cornudella de Montsant. El que va començar com una commemoració puntual, ha esdevingut tota una declaració d’intencions per ressucitar la històrica colla castellera. La jornada va ser tot un èxit, i això sumat als mesos previs d’assaig, van despertar la gairebé oblidada tradició dels castells a Cornudella.

 Així, el 22 de desembre de 2012, va tenir lloc a la sala d actes de l’Ajuntament l’Assemblea constitutiva, en la qual es van tractar els objectius, les activitats, el domicili social i els requisits per associar-se. També es va acordar tramitar la petició d’entrada per formar part de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC), iniciar els tràmits a l’Ajuntament per la concessió d’un local social i local d’assaig, i elaborar els estatuts de l’associació castellera.

Respecte a la denominació de la colla castellera, hi va haver unanimitat:  “Colla Castellera Brivalls de Cornudella”, i també per unanimitat recuperar els colors històrics dels Brivalls, amb camisa blau marí.

Un altre dels primers passos de la nova entitat serà fer una bona difusió a tota la comarca per part de tots els socis fundadors, sense distincions. Com és lògic en un projecte d’aquesta envergadura, la nova entitat necessitarà el màxim de col.laboració possible per tirar aquesta idea endavant, ja que la base sòlida d’un castell és la pinya. “Dins les limitacions de ser una colla petita, com més gran i forta sigui la pinya, més grans serán les construccions que s’hi podran posar al damunt. Sense la força i la voluntat de la gent els castells no tindrien raó de ser”.

 De moment, sent una colla en projecció i amb la majoria d’associats mancats d’experiència al món casteller, segons la junta gestora seria molt agosarat marcar-se fites a llarg termini, i començar “pas a pas”.

 Des de Cornudella Blog, us anirem informant de totes les novetats sobre aquest projecte.

Publicat a CornudellaBlog 14/01/2013.-

Si vols fer algun comentari, utilitza aquest formulari.