Els Brivalls de Cornudella, entre els guardonats als Premis Baròmetre Casteller

Onze colles castelleres, entre elles els Brivalls de Cornudella, rebran el reconeixement dels Premis Baròmetre, a la Nit de Castells, a la gala que se celebrarà a Valls el dissabte 31 de gener

.Els Premis Baròmetre, que s’estrenen enguany, estan promoguts pel portal www.barometrecasteller.cat i volen reconèixer a les colles que han pujat un pis en la seva trajectòria històrica. El Premis Baròmetre són un reconeixement a la superació de les colles, integrant-se dins de la Nit de Castells i donant relleu a les colles que han assolit un pis més. Són onze les colles que durant el 2014 van descarregar el seu primer castell de 7, de 8, de 9 o be van coronar el seu primer castell de 10 pisos o un castell superior al 3de9 amb folre. Una xifra sense precedents i que ha desbordat totes les previsions.

En el cas dels Brivalls de Cornudella, la temporada 2014 van aconseguir per primera vegada en la seva història descarregar castells de 7, el primer va ser el 4de7 —castell pel qual ha estat premiat—. Va ser en la diada de Festa Major de Cornudella de Montsant, el 24 d’agost. Posteriorment el van descarregar en quatre ocasions més (Cornellà, Torredembarra, novament a Cornudella en la Diada de la Colla 2014, i el darrer de la temporada a Cambrils, en la 1a Trobada de Colles del Sud.

Però no va ser l’únic. Els Brivalls, en la temporada 2014 van poder treure’s l’espineta d’aquell 3de7 de la primera etapa de la colla castellera (1976-1985).  El castell s’havia intentat per darrer cop l’any 1982, però que només es va poder carregar. Així, trenta dos anys després, en la Diada de la Colla 2014, els Brivalls van aconseguir finalment descarregar el 3de7 per primera vegada. A més de descarregar el 3de7, els “Brivalls 2.0” (com els va qualificar l’editor Rafael Català i Dalmau en motiu de la presentació del llibre “Els Brivalls de Cornudella” l’any 2013), aquell dia van fer la millor de la història de la colla fins la data, descarregant a més el 4de7, 2de6 i Pde5.

En representació dels Brivalls assistiran a la gala Sisco Martínez (cap de colla la temporada 2014), Aniol Casademunt (president temporada 2014) i Helena Miró (secretària de la colla). Per a Sisco Martínez, el premi “és un reconeixement a la curta però treballada trajectòria, que recompensa d’alguna manera el gran treball realitzat per tots i cadascun dels membres de la colla. Aquest premi demostra un cop més que el treball i la constància fan que els fruits madurin. Vull agrair a tots els Brivalls, a Baròmetre Casteller i al mon casteller en general aquest reconeixement.”

En la gala totes les colles rebran un trofeu al·legòric realitzat per Pellisa Ràfols i a més tres colles rebran un premi solidari que concedeix Gallina Blanca. Les tres colles agraciades rebran producte alimentari que hauran de destinar a l’entitat benèfica que desitgin del seu entorn.

Colles i castells premiats

[column col=”1/2″]
Colla Jove Xiquets de Taragona
Castellers de Sants
Xiquets de Tarragona
Castellers de Barcelona
Castellers de Sabadell
Castellers de Sant Pere i Sant Pau
Vailets de l’Empordà
Castellers de Sant Vicenç dels Horts
Brivalls de Cornudella
Castellers de l’Alt Maresme
Castellers de les Roquetes
[/column]

[column col=”1/2″]
3de10fmC
2de9fm
2de9fm
9de8
3de9f
3de8
4de7
4de7
4de7
4de7
4de7
[/column]

Si vols fer algun comentari, utilitza aquest formulari.