Els Brivalls de Cornudella acaben la temporada consolidant els castells de sis

La colla castellera dels Brivalls de Cornudella ha acabat la temporada consolidant les estructures de sis en la Diada dels Brivalls, que s’ha celebrat aquest cap de setmana enmig d’intenses celebracions. El divendres van fer castells amb els Xiquets d’Alcover, dissabte al vespre amb els Xics Caleros de L’Ametlla de Mar, a banda d’altres activitats lúdiques organitzades per a despedir la temporada a Cornudella

La jornada de divendres dia 1 -Tots Sants, dia de la colla- va començar al voltant de les 12,45 h, amb la fotografia de tots els Brivalls a les escales de l’Església. A continuació, van aixecar un pilar de quatre a l’interior de l’església. Ja a la Plaça, abans de l’actuació castellera es va descobrir una placa de record i homenatge als antics Brivalls i la fita més alta que van aconseguir a la seva història, el 3de7 carregat en aquesta mateixa plaça l’1 de novembre de 1982.

201311101 brivalls descoberta placa
Moment de la inauguració de la placa commemorativa. Foto: Carles X. Cabós.
20131101 diada brivalls
Pilar de 4 dins l’església. Foto: Carles X. Cabós.

L’actuació castellera pròpiament dita va començar cap a 2/4 de 2. Els Brivalls van obrir plaça amb un tres de sis amb agulla, van continuar amb un intent de quatre de sis amb agulla, però la canalla s’hi va fer enrere. Immediatament el mateix castell es va carregar i descarregar amb alguna dificultat. Després, un 3 de 6 i un pilar de 4. Per la seva part, els Xiquets d’Alcover van arrencar amb un 3 de 6; i van veure frustrat un 4 de 6 en fer-se enrere la canalla. Després, han aconseguit carregar-lo, però va fer llenya en ser descarregat. En tercera ronda van intentar un 3 de 6 i un 3 de 6 amb agulla, però la canalla es va fer enrere. Les dues colles van finalitzar la jornada amb un pilar de quatre conjunt.

Després de l’actuació castellera, la colla es va reunir a “Lo Refugi”, per celebrar el dinar dels Brivalls. En els parlaments, el president Aniol Casademunt, el veterà Brivall Joan Dolcet i el Cap de colla Sisco Martinez, van agraïr el treball dels castellers durant tot l’any i van destacar la importància dels Brivalls vinguts de pobles veïns com Poboleda, Falset, Torroja, Gratallops o La Vilella, molt importants dins la colla. Ja després del dinar, cap a quarts de 6 i com a cloenda de la Jornada, al teatre La Renaixença es va projectar un celebrat i emotiu vídeo muntat per Eugènia Miró,  amb les imatges més destacades de la temporada castellera dels Brivalls.

20131101 diada brivalls dinar1
La Diada i la temporada van acabar amb un bon dinar Brivall. Foto: Carles X. Cabós.
20131101 diada brivalls dinar2
Foto: Carles X. Cabós.
20131101 diada brivalls dinar3
Foto: Carles X. Cabós.

Dissabte 2 de novembre, a les 18 h., va tenir lloc la darrera actuació castellera de la temporada a Cornudella, amb els Brivalls i els Xics Caleros de l’Ametlla de Mar. Els Brivalls van obrir amb un 3 i un 4 de 6 amb agulla; un intent desmuntat de 2 de 6, un 3 de 6 i per acabar, un pilar de 4. Per la seva banda, els Xics Caleros van fer  3 i 4 de 6, intent de 3 de 6 amb agulla i dos pilars de 4. En acabar l’actuació, bona part dels Xics Caleros no van tornar a l’Ametlla, fent nit a Cornudella per tal d’assistir a les activitats del fi de temporada que encara faltaven celebrar. Així, després dels castells les dues colles van compartir sopar al teatre Intim, i posteriorment i com a fi de festa, al teatre la Renaixença es va celebrar una festa disco, a càrrec dels Dj’s-Brivalls DJ Llorenç, Dj SerGT i Miss Xutting.

Intent desmuntat de 2 de 6, castell que els Brivalls porten temps assajant però que fins aquest dia no s’havia intentat a plaça. Foto: Eli Josa / Cornudella Blog.
Pilars conjunts dels Xics Caleros i Brivalls. Foto: Eli Josa / Cornudella Blog.
Sopar al teatre Intim. Foto: Cornudella Blog.

Publicat a Cornudella Blog: 4/11/2013.-

Si vols fer algun comentari, utilitza aquest formulari.