Els Brivalls celebren l’Assemblea anual

El passat dissabte 13 de desembre, a la sala d’actes de l’ajuntament de Cornudella va tenir lloc l’Assemblea General anual de la colla castellera Brivalls de Cornudella, amb una assistència de 45 socis dels 155 amb que compta l’entitat. Alguns dels aspectes més destacats van ser el canvi de president, càrrec que ocuparà el fins ara cap de colla Sisco Martínez, en el lloc del qual s’estrenarà Pau Ferrer

El president sortint, Aniol Casademunt, va fer una valoració de la temporada, que va titllar de “molt positiva” i va recordar que el 22 de desembre farà dos anys de l’assemblea constitutiva, destacant que el grup de persones que des d’aleshores forma part del col·lectiu arriba a reunir famílies senceres. Tammateix, va agrair a la junta i a tots els castellers la constància gràcies a la qual s’han arribat a aconseguir tans bons resultats, i va destacar tres diades clau de la temporada 2014: el 26 de juliol, 24 d’agost i 2 de novembre com a dates “que ens marcaran a tots”. Aquestes dates corresponen, respectivament,  al primer 2de6 descarregat des de la refundació de la colla, aconseguit a la Plaça del Mercadal de Reus; el primer castell de 7 descarregat en tota la història dels Brivalls, en la diada de Festa Major celebrada a la Plaça de la Vila de Cornudella, quan es va descarregar el 4de7; i el primer 3de7 descarregat dels Brivalls, també en la mateixa plaça durant la Diada de la Colla.

Per la seva banda, el cap de colla sortint i proper nou president Sisco Martinez va fer un ràpid repàs a les seves dues temporades com a cap de colla, apuntant que “tècnicament podem estar molt contents, ja que ningú s’arribava a imaginar el que s’ha aconseguit”, i remarcant que en aquest període “s’han fet un total de 111 castells, dels quals 96 han estat descarregats, 14 desmuntats i una sola llenya”. Aquests 96 castells han estat: 38 (p4), 8 (p5), 9 (3d6), 1 (3d6n), 13 (3d6a), 7 (4d6), 4 (4d6a), 9 (2d6), 5 (4d7), 1 (3d7) i 1 (5d6).  Tammateix, va pronosticar que segurament la temporada que ve serà més dura, “ja que es voldran fer més castells de 7 i també algun castell superior, i això només es podrà dur a terme a base de molt treball”.  Va remarcar que per poder consolidar-se com a colla de 7 i intentar castells superiors caldrà augmentar el nombre de castellers. Finalment, Martínez va aprofitar per agrair l’esforç a totes les persones que insistentment cada dimarts i divendres —dies d’assaig dels Brivalls— han treballat per poder aconseguir tots aquests castells.

Imatge de la Sala d’Actes de l’Ajuntament de Cornudella durant l’assemblea dels Brivalls. Foto: Marta Aragonés.

La resta de la junta queda de la següent manera: el vice-president dels Brivalls serà Ricard Roig, mentre que continuen Helena Miró com a secretària, Eugènia Miró com a tresorera, i Marta Aragonés com a cap d’activitats i provisionalment cap de comunicació fins el nomenament del definitiu, a l’assemblea de principi de temporada que tindrà lloc al febrer de l’any vinent. Francesc Góngora continua com a cap d’intendència, Marc Juanpere entra com a responsable sanitari, i Eugènia Miró serà cap de gralles. Pau Ferrer entra a la junta com a cap de colla, i com a vocals hi haurà la Laia Timoneda, l’Aniol Casademunt i Ignasi Castillo.

Junta sortint dels Brivalls. Foto: Marta Aragonès.

.A banda del nom definitiu del nou cap de comunicació, també queda pendent el nomenament de l’equip tècnic que acompanyarà al nou cap de colla Pau Ferrer, i que també es farà públic en l’assemblea del mes de febrer. Tot i que a hores d’ara encara no hi ha res definitiu, Pau Ferrer ha de parlar amb els candidats que cregui oportuns, encara que és previsible que alguns membres de l’equip anteriors continuïn, i tot seguit començar a treballar per preparar la temporada.

Una altra novetat de cara la propera temporada serà l’inici de l’escola de timbal, que es compaginarà amb l’existent escola de gralla. El dissabte 10 de gener a les 18:00h començarà l’escola de gralles i a les 19:00h l’escola de timbal.

En el torn de precs i preguntes es van tractar altres temes d’interès, entre els quals cal destacar la possible modificació de l’horari dels assajos. Cap la possibilitat que de cara a la temporada vinent aquests s’avancin, això permetria als Brivalls que es desplacen des d’altres localitats i a la canalla no fer tan tard, donat que els assajos de divendres acostumen a acabar entre les 12 i quarts d’1 de la nit. També es va informar que la web dels Brivalls (brivalls.cat), actualment en construcció, estarà en ple funcionament abans que comenci la nova temporada.

D’altra banda, la temporada vinent tornarà a allargar-se una setmana més per la Trobada de les colles del sud, que serà el 8 de novembre. Aquesta circumstància fa que els Brivalls es plantegin realitzar el sopar i festa de fi de temporada després d’aquesta darrera sortida, donat que la Diada dels Brivalls és l’1 de novembre, data als voltants de la qual es celebraven fins ara totes les activitats de final de la temporada.

Torneig intercasteller 2015 a Terrassa

Durant l’assemblea es va decidir que els Brivalls de Cornudella participarien al XIVè Torneig Casteller, que enguany està organitzat pels Castellers de Terrassa, que celebren 35è aniversari. Serà el cap de setmana del 28 de febrer i l’1 de març i se celebrarà a Terrassa.

Si vols fer algun comentari, utilitza aquest formulari.