Diada castellera passada per aigua a Siurana

Els Brivalls de Cornudella van actuar aquest passat dissabte a Siurana, junt amb els Torraires de Montblanc, en una diada emmarcada dins els actes de Festa Major de la petita població. Com a castells més destacats, els Brivalls van completar el 2d6 i el pd5, mentre els de la Conca de Barberà van descarregar el 3d6.

La diada va començar passats uns quinze minuts de l’hora oficial, que era les 18 hores. El cel amenaçava pluja però aquesta va preferir esperar-se a què els Brivalls muntessin el peu del 4d6 per fer acte de presència. Tot i l’aigua, els Brivalls van poder descarregar el castell amb comoditat. Tot just acabar el 4d6 es va haver de suspendre temporalment l’actuació, esperant que acabés de ploure. Un cop represa, els Torraires van fer un intent desmuntat de 3d6, després que l’enxaneta decidís no coronar el castell.

En segona ronda, va ser torn del 2d6 dels del Priorat, una estructura més que consolidada i que ja porten a plaça amb molta confiança i amb peces noves a l’estructura. De nou el castell va ser descarregat amb molta solidesa i, després de les proves fetes divendres a assaig, es comença a pensar en el 2d7. En el seu torn, els Torraires van tornar a topar amb el mateix problema i es van veure obligats a desmuntar de nou un 3d6 amb l’acotxador col·locat.

Els Brivalls i els Torraires, dissabte 15 d'agost a Siurana. Foto: Helena Miró
Els Brivalls i els Torraires, dissabte 15 d’agost a Siurana. Foto: Helena Miró

La tercera i última ronda va veure un 3d6a dels Brivalls, amb canvis a l’estructura. Per la seva part, els de Montblanc finalment van poder descarregar el 3d6.

A la ronda de pilars els Brivalls van descarregar el pd5 mentre que els Torraires no van fer pilar perquè va tornar a ploure amb intensitat.

La propera actuació dels Brivalls serà a Cornudella el diumenge 23 d’agost amb Xiquets de Reus, Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau i Xiquets d’Alcover a les 18.30 hores.

Si vols fer algun comentari, utilitza aquest formulari.