Segle21.cat, el món des del Priorat

“Cert, no hem inventat res, però també és cert que ningú no ho ha intentat abans”

Avui 15 de juny, amb tota la modèstia, encetem una nova etapa en l’àmbit informatiu d’aquesta comarca, el Priorat. Segle21.cat vol ser un mitjà digital de comunicació que vagi més enllà dels 23 municipis que conformen el nostre “país petit”. Volem sortir de la típica visió restringida i exclusivament enfocada a un territori ben delimitat, com si a la resta del món no passés res interessant. I encara més, fugir de la suada idea de què “ja existeixen altres diaris” per informar-nos d’allò que sobrepassa els límits de la nostra comarca. Afortunadament, ja fa molt de temps que existeixen aquests mitjans. I tots són més grans, més importants i amb més recursos que aquest. Clar que sí. Els coneixem, els llegim, els escoltem i els mirem cada dia. I ho continuarem fent, per suposat.

Ara bé, cap d’aquests diaris més grans, més importants, amb més recursos i amb més persones que s’hi dediquen ho fan des del Priorat. Per alguna cosa serà, podem pensar. Per què la comarca és petita, té pocs habitants i està mal comunicada?  Segurament aquestes serien unes bones qüestions a tenir en compte en el cas que penséssim en un diari “tradicional” de paper, i que a més parlés exclusivament del Priorat. Només per qüestió de xifres i números, el projecte seria molt complicat, i més encara mantenir-lo, com han pogut comprovar els que ho han intentat.

Però si pensem en un mitjà digital i obrim el focus informatiu, moltes d’aquestes barreres desapareixen. Per què aquest sigui un digital fet al Priorat només hem de publicar notícies de vi, cellers, enoturisme i festes majors? La resposta és clara i rotunda: No. Internet, les xarxes socials i les oportunitats que el nou paradigma comunicacional ens ofereixen per accedir a la informació, han eliminat molts obstacles. Tot plegat, ha possibilitat que el fet de comunicar-nos s’hagi tornat considerablement més fàcil. Per què no aprofitar-ho? La ciència, la història, la moda, la salut, l’espai, la natura, les noves tecnologies, ens interessen? L’actualitat del país, d’Europa o del món, ens interessa? Podem opinar sobre el que passa a l’altra punta del món si ho creiem convenient? La resposta és clara i rotunda: Sí.

Segle21.cat no inventa res. És un digital més que se suma a l’exèrcit de mitjans digitals catalans, i en moltes ocasions, i sempre a partir d’uns recursos limitats, informarà més o menys de les mateixes coses, lògicament amb una especial atenció al que passi a la nostra comarca. Però ho farem des d’aquí, i aquesta és la clau d’aquest projecte, i el que ens diferencia de tots els altres. Amb els nostres punts de vista, amb les nostres opinions. Amb total llibertat. Tenim una bona eina, ara cal saber aprofitar-la, entre tots. Cadascú des del lloc que li correspon o cregui més convenient. Per què estarem encantats de rebre tothom que s’hi vulgui sumar. Cert, no hem inventat res, però també és cert que ningú no ho ha intentat abans. I aquest és motiu suficient per tenir il.lusió i començar a caminar amb moltes ganes. Segle21.cat, Made in Priorat.

Segle21cat 20160615 770x3920px tiny scaled
Primera portada, del matí del 15 de juny de 2106

Si vols fer algun comentari, utilitza aquest formulari.