Qui va parir la neu i Bones Festes!

20091214nevadaplasa

Posats a triar i si no es pot evitar, millor que nevi el dia de nadal, sempre queda més bonic. Però ja se sap, les clemències i inclemències meteorològiques, de moment no les podem controlar. I millor que sigui així, si no ja tindríem als polítics posant-hi el nas per manar-li al temps quins dies hauria de nevar i quins no.

A Cornudella va nevar el passat dilluns dia 14 “com feia anys que no es veia”. Aquesta mítica afirmació segurament tothom l’hem sentida pronunciar alguna vegada pel poble, concretament cada vegada que neva, encara que aquell any hagi nevat deu vegades.

Sabiduria popular a banda, certament va nevar des de bon matí fins ben entrada la nit, i el dimarts tot era gent cofoia amb càmeres de fotos i comentaris il·lustres de quan neva: Mira que maco, mira que blanc, guaita el Montsant, a Siurana deuen estar “sitiats”, fes una foto aquí, fes una foto allà, mira quin ninot de neu, on va aquell dominguero amb els esquís, això sembla una postal de nadal, només hi falta el nen Jesús sota el pont de l’Íntim, etc. Al cap de dos dies, la bonica neu s’havia convertit en grans plaques de gel, que per art de màgia van transformar els carrers i places en perilloses pistes de patinatge no gaire artístic. El carrer de Sant Andreu, amb la neu amuntegada, tot ell aixecat de punta a punta per les obres, i el poc espai per transitar ple de gel, era igualet que una pista d’entrenament dels “Marines”. Al tercer dia, eren pocs els que no maleïen la neu i qui la va parir.

El carrer de Sant Andreu, durant els fets.
El carrer de Sant Andreu, durant els fets.

Si, la neu és molt maca, sempre que nevi tot el que vulgui però al dia següent hagi desaparegut. Aquí no estem massa acostumats a conviure amb ella durant massa dies. Per això a Cornudella no venen ni el Pare Noel ni Santa Claus amb els seus cabrits estirant trineus voladors. Això no s’ho creu ningú. Aquí acudeixen cada any, puntuals com un clau, els Reis Mags, procedents d’algun país exòtic i càlid de l’Orient. Abans arribaven al poble damunt d’ases i mules, actualment la tecnologia s’ha imposat i venen damunt de tractors, com ha de ser en un poble rural de categoria. I amb la música com més forta millor, és igual si distorsiona. Es veu que allà, al seu país, van amb camells, però quan a Cornudella es va proposar que ho fessin igual, es va estendre el pànic perquè al nostre poble el que coneixem per camells és una altra cosa.

Bé, si heu arribat al final de tota tota aquesta llauna preliminar, només em queda agrair-vos tanta paciència i sobretot, desitjar-vos unes BONES FESTES i un MILLOR ANY NOU 2010 !!!!

Carles X. Cabós, Cornudella de Montsant, 22 de desembre de 2009.

Si vols fer algun comentari, utilitza aquest formulari.

%d