Obres públiques, polítics i pronòstics

Quan era petit i anava a col.legi als baixos de l’Ajuntament, vaig tenir el primer i lamentable contacte amb el món de les obres públiques. Es deia feia anys que s’havien de fer unes escoles noves al costat del camp de futbol. Però els anys passaven i jo no veia que comencessin mai a fer res. Aleshores jo no coneixia com funcionava això de les obres públiques, però vaig aprendre una primera i dolorosa lliçó al respecte: El nou col.legi va començar a funcionar quan ja estudiava fora, i em vaig quedar sense estrenar-lo.

Quan bastants anys després, l’octubre de 2001, la Generalitat va encarregar el projecte de l’Institut, sense ni tan sols deixar acabar l’any, algun polític no va poder reprimir la seva addicció als pronòstics i va apostar alegrement que si tot va bé (com si no sabés que aquestes coses no van mai bé), l’institut estaria enllestit el primer semestre de 2003. Naturalment, no va encertar. El maig de 2003, quan en teoria l’edifici havia d’estar pràcticament acabat, tot just es començaven els moviments de terres. Finalment l’institut va començar a funcionar el setembre de 2004.

Un altre exemple el trobem en el CAP. Després de molt temps d’obres que no s’acabaven mai, el febrer de 2009 es va tornar a pronosticar que estaria enllestit al cap d’un parell de mesos. No fos cas, els dos mesos van passar i l’obra no estava acabada, faltaria més. Va passar un any i el Centre encara no funcionava, però -a la merda els pronòstics, devia pensar algun polític-, el van inaugurar igualment el 5 de febrer d’enguany, amb l’assistència estel.lar de la Consellera de Salut, Marina Geli. A hores d’ara, encara hi fan obres i per descomptat, el CAP encara no està en funcionament. Això si, ja està inaugurat i amb la corresponent placa commemorativa instalada.

poliesportiu20100303
Les obres del poliesportiu, tot just acabades de començar, el 3 de març.
CAP20100205
La consellera Marina Geli, inaugurant el nou CAP, el 6 de febrer de 2010 (Foto: Sandra Bertral).

Ara li toca al poliesportiu. Ja feia anys que se’n parlava i mesos que el començament de les obres era imminent. A més d’un li devia créixer la barba esperant l’imminència. Segons els pronòstics i si tot anava bé, les obres haurien d’haver començat el maig de l’any passat. Finalment, com és costum, tot no devia anar tan bé i les obres van començar el mes de febrer d’enguany. Tenint en compte que els polítics preveuen que el poliesportiu estarà acabat entre finals d’aquest any 2010 i començaments de l’any vinent, podem apostar sense por a equivocar-nos que a finals d’aquest any o començaments de l’any vinent encara no tindrem poliesportiu.

Les obres públiques, el gran joc dels polítics… Després de segles d’experiència jugant-hi, han aconseguit arribar a unes xifres d’inexactitud i imprevisibilitat que són l’enveja d’Europa i del món sencer. Com més errors, més punts i més prestigi per als jugadors. Però encara no en tenen prou, volen filar el més prim possible. Per guanyar més punts i fer el joc més divertit, a partir d’ara qui vulgui jugar a les obres públiques haurà de cursar un master en sortejos i loteries, per aplicar hàbilment  l’après a totes les obres del país, amb l’objectiu d’encertar els pronòstics per casualitat.

Carles X. Cabós, Cornudella de Montsant,  30 de març de 2010. Fotos: Carles X. Cabós.

P.D.: El nou Centre d’Assistència Primària (CAP) de Cornudella va entrar en funcionament el 19 d’abril de 2010. Respecte al poliesportiu, durant els anys 2011 i 2012 no es va fer res de res i les obres van restar aturades. Finalment, el pavelló es va inaugurar el 12 de gener de 2014.

poliesportiu20140112
El poliesportiu, el dia de la seva inauguració.
 
 
.

Si vols fer algun comentari, utilitza aquest formulari.