Benvinguts al nou CornudellaBlog.cat

Des del passat 10 de juny, Cornudella Blog ha canviat de manera important, tant per fora, pel seu nou aspecte, com per dins. Potser és en aquest “per dins” on la web cornudellenca ha sofert -o gaudit- de canvis més profunds, encara que menys visibles.

El 2012 es va renunciar definitivament al domini ‘.com’, que des de l’any 2000 acompanyava Cornudella Web, i amb ell, també es va abandonar definitivament la manera de fer la web, en format HTML i creada amb programes de disseny web com el Dreamweaver. Aquest sistema va quedar obsolet, per la gran feina que comportava actualitzar la pàgina, ja que per cada nova entrada que es publicava, calia editar manualment totes les altres pàgines des d’on es volia crear un enllaç a la nova entrada (portada i pàgina principal de la secció corresponent, com a mínim). A més, tots aquests canvis s’havien de finalitzar mitjançant FTP, per enviar els arxius nous i els modificats al servidor. Però no cal estendre’s més en aquest punt, ja que no és l’objecte d’aquest article.

Calia fer un pas endevant, i el 27 de novembre de 2012, després d’uns mesos de baixa activitat, vam estrenar cornudellablog.wordpress.com, una nova web en format blog, on s’optimitzava la forma d’editar i publicar, sense necessitat d’editar cap pàgina ni enviar cap arxiu mitjançant FTP. De fet, ni tan sols calia servidor propi, ja que la pàgina estava allotjada a wordpress.com. Com molta gent sap, en un blog només cal que ens preocupem de redactar, i en un sol clic el nostre article s’insereix tot sol a la portada i es classifica de manera automàtica en la secció o seccions corresponents, responent a uns petits ajustos que només cal fer una vegada.

Però és clar, no hi ha res perfecte. El sistema, tot sent molt millor que l’anterior, tenia algun inconvenient important. Per exemple, el disseny i la distribució dels articles era molt limitat; al treballar sobre una plantilla, l’estructura de la web no oferia gaires opcions, havent-se d’adaptar a un “motlle” poc flexible.

La solució ha estat aquesta nova web, a mig camí entre la flexibilitat que oferia l’HTML, i les noves tecnologies basades en wordpress. Cornudellablog.cat torna a tenir servidor “propi”, però aquesta vegada amb tecnologia wordpress, amb tots els avantatges dels dos sistemes. També, finalment, ja tenim el domini ‘.cat’, una vella aspiració que s’ha fet realitat en aquesta nova etapa.

Gràcies a tothom que segueix la nostra web des de fa tants anys, aquest passat març la nostra publicació va complir 16 anys, aviat arribarà a la majoria d’edat, tot i que és molt poc probable que se’n vagi de casa…

Si vols fer algun comentari, utilitza aquest formulari.