Benvingut Diari del Priorat

El passat 26 de setembre, a Falset es va celebrar la presentació d’una nova publicació comarcal, el Diari del Priorat. Una aposta molt valenta en una comarca poc acostumada a consumir premsa comarcal, entre altres motius perquè el Priorat és una comarca una mica artificial, tal com ens acostumen a recordar periòdicament amics del “Priorat històric” i la D.O.Q. Priorat, que de vegades -potser legítimament- sembla que voldrien la denominació ‘Priorat’ per a ells sols.

Per si fos poc, el Diari del Priorat ha vist la llum en una comarca amb pocs habitants, no mal avinguts però si mal comunicats, amb una geografia complicada i amb unes carreteres estretes i plenes de revolts, fet que encara fa més complicat arribar a tot arreu. Aquests motius ja són suficients per repensar-s’ho abans d’emprendre qualsevol projecte similar, però segur que han fet càlculs i han arribat a la conclusió de que és possible que la publicació qualli entre els prioratins del sud, del mig i del nord.

Segons la meva modesta opinió, cal treure’s el barret davant les persones que han fet realitat el nou diari, no només per la seva iniciativa i valentia, també per haver-se rodejat de col.laboradors de prestigi, que fan que la lectura del setmanari sigui amena i instructiva a la vegada que ens informa de l’actualitat comarcal. D’entre ells, m’agradaria destacar l’incansable Miquel Martorell, col.laborador de Cornudellaweb. Sempre disposat a donar un cop de mà a tothom que li demani; i al periodista Toni Orensanz, persona que, sense coneixe’m de res, va tenir el gran detall de fer referència a un servidor, en un article aparegut a La Vanguardia – Tarragona (12 de novembre de 2003), que encara guardo gelosament, com un regal incombustible i que de tant en tant em rellegeixo per donar-me ànims. Sense conèixer personalment a la gran majoria de persones que fan possible el Diari del Priorat, posaria les mans al foc que a tots ells els uneix l’amor per la seva terra, i sense dubte, les ganes i la il.lusió de tirar endavant un projecte d’aquestes característiques.

Des de Cornudella web, desitjar-los tota la sort que es mereixen, i que el Diari del Priorat aconsegueixi allò que busca: ser la publicació de referència comarcal, on tots els seus pobles s’hi vegin reflectits i on les petites i grans coses que es fan i desfan al Priorat tinguin el merescut ressò que no tenen en publicacions d’àmbit més generalista.

Carles X. Cabós, Cornudella de Montsant, 2 d’octubre de 2009.

P.D. 26/03/2014: El Diari del Priorat va durar un parell d’anys i mig; a començaments de 2012 es va deixar de publicar sense previ avís.

Primer número del Diari del Priorat, setembre 2009.
Primer número del Diari del Priorat, setembre 2009.

.

Si vols fer algun comentari, utilitza aquest formulari.