Fàbrica d’alcohol. Vista des de la carretera de la Morera (1909)

La Fàbrica d’Alcohol, vista des d’on avui hi ha la carretera de la Morera. Façana lateral de la fàbrica, paralel·la a la carretera de Reus, aproximadament desde l’actual benzinera fins als blocs de pisos de davant les escoles.

fabricaalc vistacrta 800px 1
Foto: Recull de notes i memòries de la Cooperativa Agrícola i Caixa d’Estalvis i Préstecs del Priorat.

La fàbrica d’alcohol es va començar a construïr l’any 1908, i es va inaugurar al setembre de 1909. Va deixar de funcionar definitivament l’any 1972. L’any 1989 l’entitat va vendre la major part dels terrenys de l’antiga fàbrica d’alcohol, i l’edifici, ja en molt mal estat i en desús desde feia anys, va ser enderrocat totalment sense deixar ni rastre. En l’actualitat (2013), aquests terrenys estàn ocupats per una benzinera i un magatzem propietat del Sindicat.

Cornudella segle XX Arxiu Fotogràfic Digital Cornudellenc disposa d’una categoría dedicada a la Fàbrica d’alcohol.

Informació relacionada: Un segle de Cooperativa Agrícola i Caixa d’Estalvis i Préstecs del Priorat (1904-2004). Publicat a Priorat Digit@l, febrer 2004.

Si teniu cap informació sobre aquesta fotografia (rectificació de dades o dates, noms de persones que hi apareixen, o qualsevol aportació a la informació de la imatge, si us plau ompliu el següent formulari i cliqueu a “enviar”. Gràcies.

Si vols fer algun comentari, utilitza aquest formulari.