Fàbrica d’alcohol, inauguració (1909)

La Fàbrica d’Alcohol, el dia de la inauguració, el setembre de 1909. Es va començar a construïr l’any 1908, i es va inaugurar al setembre de 1909. Ocupava els terrenys on actualment hi ha la benzinera i el magatzem de la Cooperativa, a la carretera.

fabricaalcohol inaug1909 80 1
Foto: Recull de notes i memòries de la Cooperativa Agrícola i Caixa d’Estalvis i Préstecs del Priorat.

S’accedia al pati que apareix a la imatge per la carretera, que passava paralela al mur que s’endevina a l’esquerra de la fotografia. Va deixar de funcionar definitivament l’any 1972. L’any 1989 l’entitat va vendre la major part dels terrenys de l’antiga fàbrica d’alcohol, i l’edifici, ja en molt mal estat i en desús desde feia anys, va ser enderrocat totalment sense deixar ni rastre. En l’actualitat, aquests terrenys estàn ocupats per una benzinera i un magatzem propietat del Sindicat Agrícola.

Cornudella segle XX Arxiu Fotogràfic Digital Cornudellenc disposa d’una categoría dedicada a la Fàbrica d’alcohol.

Informació relacionada: Un segle de Cooperativa Agrícola i Caixa d’Estalvis i Préstecs del Priorat (1904-2004). Publicat a Priorat Digit@l, febrer 2004.

Si teniu cap informació sobre aquesta fotografia (rectificació de dades o dates, noms de persones que hi apareixen, o qualsevol aportació a la informació de la imatge, si us plau ompliu el següent formulari i cliqueu a “enviar”. Gràcies.

Si vols fer algun comentari, utilitza aquest formulari.